Druiven rijpen al aardig

Het suiker gaat al aardig omhoog zit momenteel bij de Rondo iets boven de 70  Oechsle zou je een wijn van 12,5 % alcohol willen hebben dan zou je toch wel zo’n 95  nodig hebben

Suikerwaardes Rondo door de jaren heen
Suikerwaardes Rondo door de jaren heen

Ook het zuur loopt al wat terug – maar we zijn er nog niet, de planten hebben veel last van meeldauw dit jaar  en gaan hard achteruit – je ziet grote verschillen tussen de soorten – Regent en Cabernet Cantor zijn het minst gevoelig met vlak daarachter Salomé en Johanniter , vooral Rondo en Bolero zijn erg aangetast. Je kunt nu niet veel meer doen omdat de oogsttijd nadert zeker van die laatste twee soorten.

Rondo 9 sept 2014
Rondo 9 sept 2014

Ter vergelijk  Cabernet Cantor

Cabernet Cantor 9 sept 2014
Cabernet Cantor 9 sept 2014

Cabernet Cantor 9 sept 2014
Cabernet Cantor 9 sept 2014

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *